Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 9 oktober 2018

Column: Op verlof

Lea gaat met ingang van 15 oktober met zwangerschapsverlof. Naar aanleiding daarvan schrijft ze deze column.

Een gemeenteraad moet eigenlijk een mooie diversiteit aan mensen bevatten zodat het een afspiegeling is van de gemeente. Vanuit onze fractie doen we daar goed aan mee. We zitten met 2 leden in de Raad waarbij Floris de Boer veruit de jongste is. Hij heeft feeling met zijn generatie en weet wat er leeft onder de jongeren in Langedijk. Een compliment voor zijn motie rondom de jongerenraad die het vorige week heeft gehaald.

Maar voor mij is het moment gekomen om afscheid te nemen van de Raad. Tijdelijk dan, ik ga op verlof. Begin november verwacht ik mijn tweede kindje.

In maart dit jaar zijn we officieel van start gegaan en ik kijk terug op een paar drukke maar geweldige maanden. Politiek actief ben ik nog niet zolang en in een sneltreinvaart hebben we de verkiezingen gehad, zijn we bezig geweest met de onderhandelingen en mochten we meeschrijven aan het bestuursakkoord. In de Raad startte ik samen met Nils Langedijk, maar hij mag zich de komende jaren in als wethouder inzetten waardoor ik samen met Floris in de Raad kwam en ook fractievoorzitter werd. Nils is de komende jaren onder andere bezig met duurzaamheid, voor onze partij ook prioriteit. Persoonlijk blijf ik mij inzetten voor de (jeugd)zorg, de decentralisaties die bij de gemeenten zijn gekomen vragen nog voortdurend de aandacht op dit gebied. Komende maanden zal Kees Molenaar mij vervangen. Een man met ervaring en kennis over de culturele historie van Langedijk.

Als ik het zo opschrijf ben ik ontzettend trost op de fractie, ook degene die ik nu nog niet eens noem. Ik zal de komende maanden even op de achtergrond zijn maar heb alle vertrouwen in de rest en zie/spreek jullie graag allemaal weer in 2019. Tot dan!