Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 23 november 2019

– Het gaat hier niet om democratie –

In het Noord-Hollands Dagblad van 19 november lazen wij tot onze grote verbazing dat de Alkmaarse raad zich unaniem uitspreekt om Sint-Pancras en Koedijk toe te voegen aan de gemeente Alkmaar.

Hart voor Langedijk/D66 is ontsteld door dit besluit. De gemeenteraad van Alkmaar laat op disrespectvolle wijze weten wat zij vinden van het participatieproces waar de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard in zitten.

Het is van de onderste plank dat de gemeenteraad van Alkmaar zich laat verleiden tot het platslaan van democratie tot enkel een petitie zonder te kijken naar de daadwerkelijke inhoud en context.

Fractievoorzitter Floris de Boer: “Het gaat hier niet om democratie, het gaat hier om een krampachtige actie, een wanhoopsdaad om Sint-Pancras en Koedijk bij zich te voegen. Dit is geen democratie, dit is machtspolitiek.”

Sint-Pancras en Koedijk zijn kernen die horen bij Langedijk, met Langedijkers en Langedijker nuchterheid. Het kan niet zo zijn dat een grote gemeente deze prachtige kernen overneemt en alle vormen van samenwerking op het spel zet.